Završena 9-ta likovna kolonija Bunjevačke matice

Umetnici iz Srbije potražili su na Paliću inspiraciju za nova dela u okviru devete likovne kolonije “Bunjevačke matice”. Kolonija je održana od 19-21. avgusta 2022. godine na Paliću u IPA kući.

Koloniju je otvorio pridsidnik Bunjevačke matice Veljko Vojnić koji je kazo da je ovo jedna od najvećih likovnih kolonija na ovim prostorima.

“Više od polovine slikara čine dame i mi smo ponosni na koloniju “Bunjevačke matice”. Očekivam da platna naših umetnika nam razvedre vreme, a radove sa ove kolonije prikazaćemo na izložbi u novembru”, kazo je pridsidnik Bunjevačke matice, Veljko Vojnić.

U koloniji je učestvovalo 14 slikara iz naše zemlje: Ivan Šarčević, Zorica Mitković, Klara Tomić, Janoš Nađ Pastor, Janko Piljak, Janko Laco, Srećko Radulović, Žarko Đukić, Josip Kler, Svetlana Milanić, Miroslav Biuković, Stanislava Letić, Ljiljana Nedeljkov, Hari Četvei.

Organizator manifestacije je bila UG „Bunjevačka matica“, a IX Likovna kolonija se održala uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Varoši Subatice.

 

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Poveznice

Izjasni se na popisu da si: Bunjevac/ka-maternji: bunjevački jezik