Ubedljiva pobida Liste 2.

Prema prvim rezultatima lista broj 2. “Složno za Bunjevce-dr Suzana Kujundžić Ostojić” odnela je ubedljivu pobidu. Prema preliminarnim rezultatima  pridstavnika ove liste, lista 2 osvojila je ukupno 2.290 glasova, odnosno 79%, lista broj 1 „Bunjevci za Subaticu i svoja prava zajedno! Tamara Babić" sa 441 glasom i lista broj 3 „Bunjevci Sombor – Svi u jednom kolu" sa 184 glasa.

“ Trudili smo se tokom ove kampanje da ni jednu ružnu rič ni o kom ne kažemo, nego da divanimo o čemu smo radili. Sve naše Bunjevce u budućnosti vidimo zajedno i da radimo za svoj narod. Smatramo da smo uradili tušta u prithodnom periodu, kazali smo to i tokom kampanje, kazali smo i šta planiramo radit, a ovi rezultati samo su legitimitet za sve što smo divanili. Okrećemo se novim zadacima”, kazala je dr Suzana Kujundžić Ostojić.

Kujundžić Ostojić  se zafalila svim Bunjevkama i Bunjevcima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za ovu listu.

Veljko Vojnić, pridsidnik „Bunjevačke matice" nije krio zadovoljstvo podstignutim rezultatima,

“ Fala svima koji su povirenje dali onima koji ne divane tušta, nego ćute i rade. Fala svima koji su učestvovali u kampanji, radili smo udarnički da obađemo sve naše Bunjevke i Bunjevce, da im približimo ono što planiramo, al i ono što smo uradili. Što se rezultata tiče, imamo 15 mandata, od 19. To će nam biti dobar vitar u leđa da sve odluke koje budemo donosili donosimo sa aspolutnom većinom. Nećemo imat smetnju u donošenju odluka, jel lista 1 i 3, koje će nam bit opozicija, neće moć uticat na rad i donošenje odluka Nacionalnog Savita”, naglasio je Vojnić.

 

Pres konferenciju možte pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=-j2oFNV7mPA

foto: Igor Preradović

 

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Promocija filma o Manojlović palata