SAOPŠTENJE ZA MEDIJE NACIONALNOG SAVITA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine je juče na svojoj 14. sidnici savita odbio da se izborna lista „Dosta! Evropski put – Zoran Ilić Novi Gradonačelnik Beograda“, proglasi manjinskom listom bunjevačke nacionalne manjine. Ova lista je bila kandidovana za Skupštinu grada Beograda, nju je podržala koalicija dvi bunjevačke stranke „Zajedno“ u kojoj su Savez bački Bunjevaca (SBB) i Bunjevačka stranka Srbije (BSS), a zahtiv je savitu, poslala Gradska izborna komisija Grada Beograda.

Utvrđeno je da na listi nije bio ni jedan kandidat/tkinja koji su upisani u Poseban birački spisak bunjevačke nacionalne manjine, niti je lista na bilo koji način povezana sa bunjevačkom zajednicom.

Ovo je još jedan u nizu slučajeva gde Mirko Bajić, član Nacionalnog savita, pridsidnik SBB i idejni tvorac i mentor BSS nanosi štetu ugledu bunjevačke zajednice i zbog toga se i ovog puta Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine ograđuje i oštro osuđuje od svi njegovi politički mešetarenja i zloupotriba bunjevačke zajednice.

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine čestita svim Bunjevkama i Bunjevcima nacionalni praznik „25. novembar Dan Velike narodne skupštine 1918. godine“ Srba, Bunjevaca i ostali Slovena sa porukom da će se Nacionalni savit, kao i njihovi slavni prici, boriti za svoj narod i njegov napridak.

 

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Promocija filma o Manojlović palata