Pridstavljena lista 2:Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić

U pridhodne četiri godine rada Nacionalnog savita Bunjevačke nacionalne manjine izborili smo se da u Subatici bunjevački jezik bude četvrti u službenoj upotribi, kazla je nosilac liste broj 2 "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić”, Suzana Kujundžić Ostojić. U narednom sazivu prioritet je poništavanje dekreta iz 1945.godine koji je nano najviše štete Bunjevcima, ali će se voditi više računa o poljoprivrednicima i zanatlijama.

“Borićemo se da Nacionalni savit Bunjevaca i sva udruženja, koja funkcionišu i rade, kod nas  dobiju svoju kuću. Smatramo da u ovom trenutku popisa stanovništva koje nam prihodi, potribno je da imamo slogu. U pridhodne četiri godine uspili smo puno, a moramo u narednom periodu da radimo na ukidanju dokumenta iz 1945.godine, što on više stoji, jasno je da je važan. Borićemo se kroz radne timove za prava svi naši pripadnika koji se bave različitim dilatnostima”, kazla je Suzana Kujundžić Ostojić.

Kujundžić je pozvala sve Bunjevce da se izjasne ko Bunjevci, koji divane bunjevački jezik i rimokatoličke su vire. Isto tako, je pozvala sve koji nisu upisani u poseban spisak ko Bunjevci, a tako se osićaje, da se upišu. Na ovoj listi se nalaze kadrovi koji su iznedrili sve rezultate Nacionalnog savita Bunjevaca u prithodnom periodu, kazo je pridsidnik Bunjevačke matice, Veljko Vojnić.

“Ovu listu čine kadrovi koji mogu da nastave rad dosadašnjeg Nacionalnog savita, poput izrade udžbenika, a u pripremi je i novi pravopis bunjevačkog jezika. Radićemo na tom, da Bunjevci u Mađarskoj budu priznati ko nacionalna manjina,  uveliko imamo kontakte sa Bunjevcima u Mađarskoj”, reko je Veljko Vojnić, pridsidnik Bunjevačke matice.

Na listi broj 2 zajedno su Bunjevci iz Subotice i Sombora.

“Savit je uspio da se bunjevački jezik uvede ko službeni u Subatici i ovom prilikom se zafaljujem i gradonačelniku Subatice Stevanu Bakiću. “Bunjevačko kolo” iz Sombora je nastalo1921.godine i njegovi osnivači su učesnici Velike narodne skupštine u Novom Sadu 1918.godine i na tim temeljima mi radimo. Ovako složni, na listi broj 2,  mislim da smo dobitna kombinacija i napokon se više ne dilimo na Bunjevce iz Subatice, Bunjevce iz Sombora i Bunjevce iz Novog Sada, već istupamo složno i samo tako i možmo postić rezultate za naše Bunjevce”, reko je  Dejan Parčetić, pridsidnik UG "Bunjevačko kolo" iz Sombora i pozvo Bunjevce da glasaje za listu broj 2.

Listu "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" podržali su još i Centar za kulturu Bunjevaca, KUD "Aleksandrovo", KUD "Bratstvo", Bunjevački edukativni i istraživački centar "Ambrozije Šarčević", UG "Bunjevačka vila" iz Male Bosne, Bunjevački kulturni centar, UG "Bunjevci" iz Novog Sada i Fondacija "Mijo Mandić".

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Poveznice

Izjasni se na popisu da si: Bunjevac/ka-maternji: bunjevački jezik