Obilužen Dan osobođenja Subatice 13.11.1918.

Tradicionalno obilužen je dan kada se srpska oslobodilačka vojska ušla u Subaticu i tog.13,novembra 1918.godine donela slobodu. I ove godine je u Subatici svečano obilužen 13. novembar, Dan oslobođenja Subatice u Prvom svitskom ratu. Tradicionalno realizuje se niz programa čiji su organizatori : Srpski kulturni centar „Sveti Sava", Bunjevački kulturni centar i Bunjevačka matica, Udruženje ratni dobrovoljaca 1912-1918. godine i njihovih potomaka i poštovalaca i Grad Subatica.

Na spomen-ploču za Železničkoj stanici u Subatici  položen vinac 13.novembra, a potom su pridstavnici Okruga, Grada, organizatora, te udruženja i organizacija položili vince na Spomenik junacima palim za oslobođenje i ujedinjenje 1912-1918., na Puškinovom trgu. Dragutin Lukić je održo „javni čas", sićajući se svoji pridaka koji su učestvovali o oslobođenju Srbije, ali i svi oni koji su prošli golgotu Velikog rata i koji su prošli težak put do momenta oslobođenja naše zemlje.

U okviru Manifestacije “Braća uvek i uvik zajedno” 12. novembra nan a sceni jadran održana je svečana akademija „Braća uvek - uvik zajedno". U okviru programa  divanio je i dramski umitnik Miloš Stanković, dok su prisutni mogli da uživaju u monodrami „Čujte Srbi – Arčibald Rajs", u izvođenju Ljubivoja Tadića.

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Uskršnja izložba u Bunjevačkoj matici intermeco