Obilužen Dan Dužijance

Bunjevci su obilužili svoj nacionalni praznik. Kruv od novog žita je blagoslovljen u Franjevačkoj crkvi. Bandaš i bandašica Marijan Horvacki i Ivona Ivković pridali su pridsidnica NSBNM Suzana Kujundžić Ostojić kruv od novog žita. Kujundžić je podsitila kolko je bitan identitet i svist o tom kome pripadate i čemu se radujete.

”Za nas Bunjevce to su kruv od novog žita, bandaš i bandašica, vridni risari koji su, barem običajno, pravili ris i podsitili kakav su težak poso naši prici radili. Kruv od novog žita je uvik sa sedam kora, jer nema života i perioda brez izazova. Na Veliku Gospojinu zamolimo Boga da nas čuva, da očuvamo svoje ime, tradiciju, kulturu, jezik koji smo konačno uveli u Gradsku kuću, da ga ljubomorno čuvamo, razvijamo, a naše redove osnažimo sa mladim ljudima. Bunjevci na severu Bačke žive postoje, i triba da žive i postoje još dugo”, kazla je Kujundžić.

Program je nastavljen nastupima učesnika koji su izveli tradicionalne bunjevačke igre, KUDŽ „Bratstvo“ (Subatica), KUD „Aleksandrovo“ (Subatica), KPD „Jedinstvo-Eđšeg“ (Bajmak) i GKUD „Ravangrad“ (Sombor), a zaključen je tradicionalnim „Bandašicinim kolom“.

 

 

 

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Poveznice

Zaslužne žene o kojima se malo zna