Gradonačenik Bakić positio prvu bebu rođenu u 2022. godini u našoj varoši

„Danas smo, poštujuć sve epidemiološke mire, positili divnu porodicu Rolc, čiji je sin Uroš prva subatička beba rođena u novoj 2022. godini. Nuz čestitke na prinovi, ponosnim roditeljima Nikolini i Goranu uručili smo poklon karticu u novčanoj vridnosti od 100.000 dinara, a Uroša i njegovog brata Veljka smo darivali i prigodnim poklonima i time nastavili jednu lipu tradiciju“, izjavio je gradonačelnik Subatice Stevan Bakić posli obalaska prvorođene bebe u našoj varoši u 2022. godini - Uroša Rolca, rođenog 1. januara, u 12.25 sati u porodilištu subatičke Opšte bolnice.

Varoš redovno novčano pomaže sve trudnice i majke, kazo je Bakić i dodo da je danas prilika da istakne šta je to što naš mali sugrađanin i njegovi roditelji mogu  očekivat od svoje države.

„Zafaljujuć novim republičkim mirama, roditelji će za drugo dite, poput Urošovi roditelja, osim jednokratni 5.000 dinara naminjeni za nabavku oprime za dite, i 10.640 dinara misečno koje će dobijat tokom slideće dvi godine, ko podršku dobit i izuzetno značajnu jednokratnu pomoć od 100.000 dinara. Dakle, majke koje se odluče da rode drugo dite, dobiće od svoje države ukupno 355.000 dinara“, naveo je Bakić.

Podsitio je kako je za prvo dite iznos s 100.000 dinara uvećan na 300.000 dinara jednokratno i da je to dio šireg paketa mira podrške rađanju koje je pridstavio pridsidnik Aleksandar Vučić i koje će pomoć da se zaustave negativni demografski trendovi.

„Varoš Subatica prati podršku rađanja  dice koju je prezentovo pridsidnik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije. Još jedared čestitam porodici Rolc i želim Urošu i njegovom bratu Veljku bezbrižno ditinjstvo u našoj varoši, a Subatičanima koji žele da postanu roditelji poručujem da će imat podršku svoje države Srbije i svoje varoši“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Supružnici Nikolina (25) i Goran (31) Rolc zafalili su se gradonačelniku Stevanu Bakiću na poklonima i izdvojenim sridstvima za njevog Uroša. Nikolina je navela kako je porođaj proteko u najboljem redu, da je beba bila teška 3.090 grama i dugačka 50 centimetara i da je njoj ovo drugo dite.

„Porodila sam se carskim rezom, sve je bilo u redu. Uroš je zdrava, živahna beba i lipo napriduje. Srićni smo zbog prinove, a najradosniji je njegov četvorogodišnji brat Veljko. Zafaljujemo se gradonačelniku i Varoši Subatice na pažnji, poklonima i finansijskoj podrški“, kazala je Nikolina Rolc.

U porodilištu subatičke Opšte bolnice 1. januara 2022. godine rođeno je šest beba. U 2021. godini ukupno je rođeno 1.318 beba, što je za dvadest više u odnosu na broj beba rođeni u 2020. godini.

 

 

 

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Poveznice

Zaslužne žene o kojima se malo zna