Gradonačelnik Stevan Bakić obišo prvu bebu rođenu u 2023. godini u Subatici

Gradonačelnik Subatice Stevan Bakić positio je  u porodilištu Opšte bolnice Martinu Kolar (27), čija je ćer Mirabel prva beba rođena u novoj 2023. godini u Subatici. Nuz čestitke na prinovi, gradonačelnik Bakić je majci Martini uručio poklon karticu u vridnosti od 100.000 dinara. Ko i prigodne poklone za bebu Mirabel, njezinog brata Mirela (5) i sestre Melisu (3) i Melani (1).

Gradonačelnik Bakić je tom prilikom čestito ponosnoj majci na prinovi. Poželio da zajedno sa suprugom, s puno ljubavi, strpljenja i pažnje podiže njevo četvoro dice. On je poručio svim budućim roditeljima da će imat podršku i svoje države Srbije, i svoje varoši.

„Varoš Subatica redovno novčano pomaže sve trudnice i majke. Zafaljujuć republičkim mirama, na osnovu finansijske podrške porodici s dicom za rođenje četvrtog diteta ostvariva se pravo na iznos od 2.569.896,36 dinara u 120 jednaki misečni rata. Odnosno, po 21.415,80 dinara, ko i jednokratni 5.948,84 dinara za nabavku oprime za dite”, naglasio je Bakić.

On je podsitio da ukoliko je majka nezaposlena, od Pokrajine ostvariva pravo na materinski dodatak u iznosu od 15.000 dinara misečno u trajanju od dvi godine od dana rođenja diteta.

„To je dio šireg paketa mira podrške rađanju za koje se snažno zalaže pridsidnik Srbije Aleksandar Vučić, a koje će pomoć da se zaustave negativni demografski trendovi”, istako je Bakić.

Martina Kolar izrazila je zafalnost Varoši Subatici i gradonačelniku Bakiću na podrški i današnjoj positi. Ona se zafalila doktorima i svom medicinskom osoblju na ukazanoj pažnji.

„Porođaj je proteko u najboljem redu, a beba se osića dobro. Danas izlazimo iz Opšte bolnice i iđemo u Orom, naselje u kom živimo, di nas s nestrpljenjom očekiva moj prisrićni suprug Mario i naše troje dice, Mirel, Melisa i Melani“, kazala je srićna majka Martina Kolar.

Osim Mirabel Kolar (2900 grama, 50 centimetara), koja je rođena 1. januara u 01.50 sati, prvog dana ove godine rođene su još dvi curice i deran.

Današnjoj positi prvorođenoj bebi u novoj 2023. godini prisustvovali su i v.d. direktora Opšte bolnice Subatica dr Saša Dželebdžić i pomoćnica gradonačelnika za oblast informisanja i poslove Kabineta gradonačelnika Vesna Bosančić.

 

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Poveznice

VELIKO BUNJEVAČKO PRELO 2023.