„Dani bunjevačke kulture u Bajmaku“

U  okviru tradicionalne manifestacije „Dani bunjevačke kulture u Bajmaku“, promovisan je dokumentarni film u produkciji Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmak“.
Film bio je posvećen dr Stipanu Matijeviću, prvom posliratnom gradonačelniku Subatice – Bunjevcu, a film je nosio simboličan naziv „Sinilo je naše sunce, naša sloboda!“.
Med prisutnima su, izmed ostali, bili i članovi Nacionlanog savita bunjevačke nacionalne manjine Tihomir Vrbanović (pridsidnik IO NSBNM) i Miroslav Vojnić Hajduk, dok su program podržali Ministarstvo za brigu o selu i Varoš Subatica, te brojni prijatelji,
donatori i sponzori. Program je održan u okviru manifestacije Miholjski susriti sela.
 Drugog dana bunjevačke kulture u Bajmaku“, održan je i Etno-festival bunjevački nacionalni ila, a podiljen je iFestivalski bilten“koji je nasto na osnovu recepata sa prošlogodišnjeg „Festivala bunjevački nacionalni ila“.
Bajmakom su se mišali mirisi tradicionalni bunjevački, srpski, mađarski, nemački, pa i grčki ila. Ko uvik sve je posebno interesovalo kako se pripravlja tarana i gomboce.
Učestvovalo je 29 ekipa iz 14 naselja iz regije, a na štandovima je bilo oko 200 učesnika.

Prisutne je pozdravila i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, koji je i ove godine daje podršku „Danima bunjevačke kulture u Bajmaku“.Festival je svečano otvorio Srđan Samardžić, član Gradskog vića Subatice zadužen za oblast privride.U kulturno-umitničkom dilu programa učestvovali su gosti iz KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice koji su izveli splet bunjevački igara.

 

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Poveznice

Promocija filma o Slamarka, održivosti, identitetu i nasliđu