Bunjevački jezik uskoro će bit u ravnopravnoj upotribi ko službeni jezik u Subotici

Bunjevački jezik uskoro će bit u ravnopravnoj upotribi ko službeni jezik u Subotici. Naime, na 7.sednici Skupštine grada Subotice odbornici sa 58 glasova za i 2 protiv podržali su pridlog gradonačelnika Stevana Bakića, koji se odnosi na prominu Statuta Subotice, a  na osnovu inicijative Bunjevačkog nacionalnog savita, a kojim se Bunjevački jezik uvrštava u službenu upotrebu.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, dono je Odluku, i prid odbornicima je istako da se ispravlja istorijska nepravda prema Bunjevcima koji su uvok bili uz Srbiji.

Kako se navodi dalje, promeni Statuta pristupa se u cilju uvođenja bunjevačkog jezika i pisma u ravnopravnu službenu upotribu na teritoriji Grada Subotice.

“Gradonačelnik Grada Subotice, na osnovu inicijative Bunjevačkog nacionalnog savita, ko ovlašćeni pridlagač usmislu člana 114. Statuta Grada Subotice, podno je pridlog za pristupanje promeni Statuta. Razlog za pristupanje promeni Statuta Grada Subotice je pridlog Gradonačelnika Grada Subotice da se shodno članu 11. stav 1. Zakona o službenoj upotribi jezika i pisama, uvede bunjevački jezik i pismo u ravnoravnu službenu upotribu.

U cilju primene promine (izmine i dopune) pridloženo je obrazovanje Komisije za izradu nacrta akta o promini Statuta. Nakon što se Nacrt izradi ponovo iđe prid odbornike.

foto: Subotica.rs

 

S.I.                                     

Pritraga

Aktuelno u Riči

Prid nama je novi broj.

Poveznice

Zaslužne žene o kojima se malo zna